Dom > Vijesti > Sadržaj

Veterani su koristeći lonac olakšati PTSP, unatoč Oskudne istraživanja

Mar 28, 2016

TRENTON, NJ (AP)--sve veći broj država procjenjuju treba li legalizirati marihuanu za liječenje posttraumatskog stresnog poremećaja. Ali za mnoge veterana, debata je već završena.

Sve više koriste kanabis iako ostaje ilegalno u većini država i zato neodobrene odjel Veterans Affairs velikih studija imaju još pokazati da je učinkovit protiv PTSP.

Dok istraživanje je bila proturječna i ograničen, neki bivši pripadnici vojske reći lonac im pomaže upravljati svoje tjeskobe, nesanice i noćnih mora. Lijekovi na recept kao što su Klonopin i Zoloft bili na snazi ili ostavio ih osjećaj poput zombija, neki kažu.

"Otišao od toga da bude uznemiren nered na sebe numbing s pilula Davali su mi," rekao je Mike Whiter, 39-godišnji bivši marinac koji živi u Philadelphiji, gdje lorsilan. "Marihuana mi je pomogao dobiti iz rupe je u. Počeo sam razgovarati s ljudima i dobiti preko socijalnog anksioznog."

Ipak, drugi, vidio mnogo koristi od droge. A VA je dokumentirao zabrinjavajući porast broja zadesile PTSP veterana koji dijagnozom ovisnosti marihuane, koji neki stručnjaci kažu mogu otežati oporavak od ratne traume.

Sally Schindel u Prescottu, Arizona, rekao je VA dijagnosticiran joj sin Andy Zorn s PTSP-OM nakon što je služio u vojsci u Iraku. Agencija kasnije dijagnosticiran mu marihuana ovisnosti kao depresija i bipolarni poremećaj, rekla je.

Schindel je rekao njezin sin koristi marihuanu za rekreaciju nego kao samoliječenje, posebno da mu pomognu spavati. Ubio se u dobi od 31 u 2014, pisanje u svom oproštajnom pismu da "marihuana je ubio moju dušu i uništio moj mozak."

"Rekao mi je našao mnogo teže odustati nego što je mislio da bi bilo," rekao je Schindel. "On bi ga kupiti i popušiti i onda isprati do kraja. Sutradan ga je kupio ponovo."

Priče o veteranima kao Zorna i Bjelji su pomogli gorivo Raspravi da li država i savezna vlada treba legalizirati droge za PTSP liječenje. Poslanici sve suosjećamo s veterani poput Bjelji, unatoč nedostatku znanstvenih dokaza. Dok neke ograničene studije su pokazale da marihuana pomaže ljudima upravljati simptome PTSP-a u kratkom roku, predložio drugi to može pogoršati simptome.

Počevši sa New Mexico u 2009, 10 država na popisu PTSP među oboljenje za koje medicinska marihuana može biti propisana, projektom marihuana politika koja nastoji završiti kriminalizacije droge. Nekoliko država dati liječnici dovoljno širok diskretnija preporučiti lonac za PTSP.

Slične mjere uveli u Georgia, Illinois, New Hampshire, New Jersey, Pennsylvania, Rhode Island i Utah. U studenom, američki Senat prošao amandman kojim bi se omogućilo VA liječnici preporučuju medicinsku marihuanu za veterinara u državama gdje je pravna. Prijedlog nije uspio proći u kuću.

Savezni zakon zahtijeva randomiziranim, kontroliranim ispitivanjima da dokaže da je lijek djelotvoran prije VA liječnici mogu preporučiti. Takve studije su u toku, uključujući i dva financira Colorado, gdje država inspekcija izdržala na legalizacijom marihuane za PTSP zbog nedostatka velikih studija.

"Sigurno nema dovoljno znanstvenih dokaza da marihuana pomaže PTSP-a," rekao je Marcel Bonn-Miller, profesor sveučilišta u Pennsylvaniji koji vodi Colorada podržao studije. "Ali mi ćemo ispitati kritički od puno bliže upoznavanje odgovor u dvije do tri godine."

Od 2002, postotak zadesile PTSP veterana koji dijagnozom ovisnosti o marihuani se popela od 13 posto gotovo 23 posto, pokazuju podaci VA objavljen prošle godine. To prevodi na više od 40.000 branitelja.

Službeno poznat kao "kanabis koristiti poremećaj", ovisnost može značiti netko nije u stanju zaspati ili postaje razdražljiv bez droge. To također može značiti da marihuana koristiti smanjena nečiji osobni odnosi ili sposobnost da zadrži posao.

Dr. Karen Drexler, VA je zamjenik Nacionalnog mentalnog zdravlja direktor programa za zarazna oboljenja, rekao je potencijal za ovisnosti je još drugi razlog veterinara treba čekati više istraživanja.

"Marihuana može u početku dati neki Reljef", ali za one s PTSP-OM, "to je vrlo teško zaustaviti jednom kad počnete," rekla je. "Uđe u ovaj začarani krug."

Ona dodaje osjećaj numbing učinke marihuane može također ometati najučinkovitiji tretman za PTSP: govornu terapiju, u kojem branitelja pokušati obraditi su prošli kroz traumu.

Neki branitelji i neki liječnici se ne slažu.

U Maine, gdje marihuana može biti propisana za PTSP, Dr. Dustin Sulak, liječnika u privatnoj praksi, rekao je liječnici mogu pomoći veterinara upravljanje njihova upotreba marihuane, Sprečavanje ovisnosti. Sulak je također rekao da lonac može pomoći veterinara uključe u razgovor terapija.

Bjelji, veterinar iz Pennsylvanije, rekao da je njegovo iskustvo.

U njegovo vrijeme u Iraku u sredinom-2000, bijel je rekao, vidio je na cesti bombe raznijeti vozila i ljudi ranjeno. Nakon što je dobio doma, miris hrenovke pokrenuo prisjećanjima na miris goručeg mesa. VA na kraju dijagnosticiran mu je PTSP i propisane lijekove uključujući Klonopin i Zoloft.

Na Klonopin ostavio ga gotovo mogao funkcionirati, rekao je, i odlučio je da probati marihuanu nakon postizanja točku "gdje sam nije briga ako sam mrtav ili živ."

"Počela sam zaista upustiti se u terapiju svaki tjedan i počeo biti zaista iskreni prema sebi i Dobivanje više stvari," rekao je Bjelji, koji je dodao da on još uvijek traje neki Zoloft za njegovu tjeskobu. "Ne uspijevam dovoljno terapija je ključ u ovo. To nije samo trava."