Dom > Vijesti > Sadržaj

AMERIČKI Vrhovni sud odbacuje Colorado marihuana slučaj

Mar 24, 2016

Dok marihuana zagovara diljem sad-a, otkad u grickanju Bjesnilo otkriveno je tužba u američki Vrhovni sud imao potencijal isključuje industriju kanabisa, najviši sud nacije najavio u ponedjeljak bih odbaciti slučaj podnijela Oklahoma i Nebraska sugerirajući Colorado lonac maloprodaje je postao prijetnja krijumčarenja droge.

U slučaju Nebraski i Oklahomi v. Colorado, tužitelji su tvrdili da amandman 64, koji je završen u lonac zabrana u Centennial državi, je Flagrantno kršenje kontroliranih tvari zakona i nadmoć klauzula Ustava sad. Tužbu tvrdio dviju država su "patnje direktan i značajan, štetnog utjecaja," kao rezultat Colorado kanabis trgovine, i molila američki Vrhovni sud prisiliti njegovo neodređeno zatvaranje.

Iako Većina stručnjaka politike bili sigurni kako sud će postupiti u tom slučaju, većina Suci donio odluku u korist potpuno razrješenje, stavljajući pitanje legalizacije marihuane cijelu državu u poziciji da nikada više biti ispitani na taj način od strane susjednih država.

"Ovo je dobra vijest za legalizaciju pristalice," Tom Angell marihuana većine rekao VISOKE PUTA u izjavi. "Ovaj slučaj, ako mislim da je i sud je presudio u pogrešnom pravcu, imao potencijal roll natrag mnoge dobitke našeg pokreta do sada postignuto. I pojam Vrhovni sud stoji na način bi mogao baciti tamnu sjenu na marihuanu glasački listić mjera birači će razmotriti ovaj studeni. Ali Suci pravilno odlučila da je ova tužba bez zasluga i država bi trebao biti u mogućnosti to premjestiti naprijed implementacije birača odobrio legalizaciju zakone ako njihovi susjedi ne sviđa."

Konzervativni Suci Clarence Thomas i Samuel Alito bili jedini koji osporava mišljenje, tvrdeći da "tužitelj države napravio razumne slučaj" i stoga treba čuti od strane suda.

Prosinca 2015, U.S odvjetniku General Donald Verrilli Jr. je savjetovao Vrhovnog suda da se zabavljaju tužbu jer nije bio "za odgovarajući slučaj za ostvarivanje izvorne nadležnosti ovog suda." Verrilli preporučuje napuštanje slučaj jer na pitanje pri ruci je kriminalne radnje provode pojedinci a ne države Colorado. Nije poznato koliko ovaj vodstvo imalo veze sa današnji ishod.

"Na kraju dana," Dorian je objasnio, "Ako zvaničnici u Nebraski i Oklahomi smo uzrujani zbog koliko vremena i resursa njihova policija troše na marihuanu slučajeva, kao što su rekli u njihove gaćice, oni bi trebao pridružiti Colorado u zamjene zabrani legalizacije. To će omogućiti njihov kaznenopravnog sustava da se usredotočite na pravi zločin i to će generirati prihode koje mogu biti iskorištene da plati za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i javna sigurnost programa."