Dom > Vijesti > Sadržaj

State Departmenta kaže NIDA marihuana monopol je prijevara

May 18, 2016

Iako američki odjel za narkotike je zadržala da je potrebno ograničiti uzgoj marihuane istraživanja jedan uzgajivač da bi ostali u skladu s međunarodnom droga zakona, novi savezni izvještaj pokazuje da ujak Sam vodeći lijek ratnici pogriješio cijelo vrijeme — agencije, u stvari, imaju moć da izdati dodatne licence bez ulova bilo topline iz Ujedinjenih naroda.

Odgovor ostvarena upit od strane New York Senator Kirsten Gilibrend, Bureau International narkotike i provođenje zakona na US Department of State kaže ništa legalno stoji na putu sad distribuciju dodatne licence za uzgoj marihuane u medicinske i znanstvene svrhe.

"Ništa u tekstu konvencije iz jednog, niti u komentaru, sugerira da postoji ograničenje na broj licenci koje se mogu izdati, niti, pak, postoji zabrana članica Nametanje takvih ograničenja,", stoji u izvješću. "Štoviše, mi nismo svjesni međunarodne kontrole narkotike je naglasila broj licenci kao pitanje zabrinjava."

Zanimljivo, ova vijest iz State Departmenta ide protiv zrna je DEA interpretacije međunarodnog prava, sugerirajući dugogodišnji marihuana monopol nadgleda nacionalni Institut o Zlouporabi droge je bio bez razloga. U stvari, pojašnjava State Department u svojem izvješću da monopol na uzgoj marihuane nije uvjet za pridržavanje međunarodno Krijumčarenje ugovorima.

Već desetljećima, istraživači su imali poteškoća docepaju eksperimentalni marihuanu jer savezna vlada je dopušteno samo na sveučilištu Mississippi rasti korov u ime znanosti. Uzgoj i distribuciju model je izazvao mnoštvo problema za ispitanika, uključujući i nemogućnost da se lonac dovoljna količina kao i bez odgovarajuće potencije kako bi se osigurala točnost u svojim rezultatima.

Međutim, nekoliko drugih zemalja, uključujući Kanadu i Nizozemske, imaju izdane mnogostruk dozvola za uzgoj marihuane medicinske i znanstvene bez stvaranja bilo napetosti unutar međunarodne zajednice. I dok je DEA sadašnja politika nije kršenje ugovora, agencija može lako otvoriti tržište za više vinogradara.

Mike Liszewski, direktor za vladu poslove za Amerikance za siguran pristup vjeruje da ovo pojašnjenje iz State Departmenta treba sve što je potrebno za Obamina administracija pritisak DEA da konačno nama prepustiti neke stvari – potencijalno stvara priliku za svaku državu da imaju dozvolu da uzgajaš marihuanu u istraživačke svrhe.

"Sa ovim vijestima, predsjednik Obama bi trebao usmjeriti DEA da odmah započnete proces izdavanja dodatnih licenci," rekao je Liszewski. "Razbijanje DEA mandatom NIDA monopol bi korist istraživača i pacijenata podjednako, i ne bi uvrijedili ugovorne obveze."