Dom > Vijesti > Sadržaj

Kansas marihuana zagovornik Sues države nad sina uklanjanje

Mar 31, 2016

WICHITA, Kan. (AP)--zapadnom Kansas žena tuži država i neke agencije uključene u ispitivanje i uklanjanje njezin 11-godišnji sin od kuće nakon što je govorio u školi o njoj posjedovanje i korištenje marihuane.

Shona Banda savezne tužba, četvrtak, u optužnici u Kansasu i njenim službama lišen joj joj građanska prava za liječenje debilitating stanje koje kaže da je Crohnova bolest, Wichita Eagle izvijestio.

Garden City žena, 38, također tvrdi dužnosnici povrijeđena na njen roditeljstva i da lokalna policija i zaposlenici škole nepravilno ispitan njen sin bez njene dozvole.

Banda je sin je uklonjen iz joj skrbništvo u ožujka 2015 nakon vlasti je rekao kako je komentare tijekom uzimanja droga programa u svojoj školi da njegova majka i drugih odraslih osoba kod kuće bili strastveni narkomanima. Policija je naknadno pretraživanje stavki joj kući otkrila više od pola kilograma marihuane, kao i ulje kanabisa i drugih droga.

Glasnogovornici za dvorište gradske javne škole i Gov. Sam Brownback ured su u opadanju komentar, pozivajući se na čekanju parnice. Kansas odjela za djecu i obitelji, koji je također okrivljeni, preporučuje djeca biti uklonjen iz svojih domova kada postoje ozbiljni sigurnosni problemi - ali ne isključivo za marihuanu, glasnogovornica Theresa Freed je rekao.

"Sud ima zadnju riječ u pogledu položaja djece," Freed je rekao. "Marihuana je ilegalne supstance u državi Kansas. Može imati izravne i neizravne štetne posljedice na obitelji."

Banda, koji je prema podacima sud djeluje kao njezin vlastiti odvjetnik u tužba na jednogodišnje obljetnice policijske akcije, traži neodređeno štete.

Banda je tužba inzistira obrazovani njezin 11-godišnji sin o tvari i rekla mu "to je lijek." Ona nikada dozvoljeno taj dečko koristiti lijekove, prema tužbi.

Banda, autor knjige prepričavanja njezina upotreba koncentriranog kanabisa ulje za liječenje Crohnove, koja je Upalna bolest crijeva, lica vezane uz marihuanu optužbe Finney županije. Status taj slučaj nije bio dostupan odmah subota.