Dom > Vijesti > Sadržaj

FDA ODOBRAVA TEKUĆE MARIHUANE ZA AIDS I RAK PACIJENATA

Aug 11, 2016

Dok vlada Sjedinjenih država odbije priznati kanabis biljka ima jako ljekovita korist, stajalište nije spriječio savezne zdravstvene agencije, tijekom godina, od odobravanja sintetičke verzije u bilje psihoaktivne komponente koriste Big Pharma u liječenju ozbiljnih stanja.

U stvari, US Food and Drug Administration (FDA), jedan od primarne prepreke u velikoj shemi širom zemlje Legalizacija, nedavno odobrene tekući raznih sintetičkih tetrahydrocannabidiol (THC) koji će se prodavati za oboljele od AIDS-a i raka.

Otkriveno je ranije ovog mjeseca da Insys Therapeutics sprema se ići nakon komad u medicinsku marihuanu na tržištu, navodno vrijedan stotine milijuna dolara, uz novi propisana oblik dronabinol. Ovaj prvi vrste tekućina THC sintetički, skup biti opskrbljena na policama ljekarni pod imenom Syndros, je dao zeleno svjetlo za liječenje "Anoreksija pridružen gubitak težine u bolesnika s AIDS-OM, te mučnine i povraćanja povezanih s kemoterapijom karcinoma u bolesnika koji nisu adekvatno odgovorili antiemetic konvencionalne tretmane."

Iako je dronabinol, koji je poznatiji pod brand imenom Marinol, nije ništa novo da farmaceutska industrija pametan pristup kaitaliziranje na marihuanu, najnovija verzija je "lako-za-lasta" tekućina dizajniran za brže apsorpcije od svojih kolega pilula. Priopćenje izdala Insys ukazuje na droge tvrtka planira pretvoriti većinu poslovanja dronabinol preko Syndros sastanak sa gotovo 8.000 liječnicima da raspravljati o prednosti ažurirani proizvoda.

Naravno, stvaranje ovaj laboratorij ima prednost nad proizvoda kanabisa koji se prodaju u sprezi sa državom medicinsku marihuanu programe jer dolazi sa raspored III klasifikaciji pod kontroliranih tvari zakona — sugerirajući ljekovita vrijednost i nizak rizik za zlostavljanje. Kanabis biljka, Međutim, i dalje zauzima sa heroinom pod raspored sam — klasifikacija što smatra biljka kao vlasništvo nema medicinske vrijednosti i visokog rizika za zlostavljanje.

Zanimljivo, iako zasigurno postoje neki pacijenti koji vole uzimati dronabinol pušenje marihuane, postoji značajan dokaz koji pokazuje da biljne lijekove su znatno bolja od ove Big Pharma sintetiku zbog složenih kanabinoidni/terpenski spoj poznat kao "Entourage efekt." Lijekovi na recept, kao što su Sydros, su jednostavno epruvetu THC, a cijela biljka lijek može najbolje opisati kao divlji ples na stotine spojeva, rade zajedno u tajanstvene kombinacije pacijentu pružiti željeni rezultat.

To je zbog toga da mnogi pacijenti koji imaju propisane dronabinol tijekom proteklih nekoliko desetljeća su se žalili droga je nigdje u blizini kao učinkovit kao marihuana.

"Kada droga postala dostupna u sredinom 1980-ih, znanstvenici mislili da imaju isti učinak kao cijeli kanabis biljka. Ali je uskoro postalo jasno da većina bolesnika radije koristi cijela biljka za uzimanje Marinol, "Dr. Sanjay Gupta je napisao za CNN u 2014. "Istraživači počeo shvaćati da ostale komponente, kao što su CBD, imaju veću ulogu nego ranije shvatio."

Ali farmaceutske kompanije poput Insys i GW Pharmaceuticals, trenutno na putu donijeti CBD temeljen epilepsija lijek pod nazivom Epidiolex tržište, govore jezik savezne vlade kada je u pitanju stavljanje takozvane "sigurne i učinkovite" lijekova na tržištu. Po seciranje kanabis biljka uspostaviti razliku između njegove korisne i zlo komponente, kao jedan DEA službene nedavno rekao događalo, droga Kontrolori moći držati na uzici na proizvodu, uz Omogućavanje mjesto za to na crnoj burzi, čime značajno profitabilnost kroz Kaznenog gonjenja, konfiskacija i opscene poreza za pravni marihuana preduzeća.