Dom > Vijesti > Sadržaj

FDA ODOBRAVA SLATKIŠE PRELIVENE AMFETAMINI ZA DJECU

Jul 23, 2016

Dok neki zastupnici u pravnim marihuane u guranje za odmetnika kanabisa edibles koje nalikuju meden gozba u cilju zaštite dobrobiti djece, savezna vlada upravo je odobrio slatkiše prelivene amfetamin temeljen lijekovima koji će biti na tržištu za djecu sa pozornost deficit hiperaktivnost nered (ADHD) kasnije ove godine.

Nedavnom izvješću iz porodica u STAT vijesti pokazuje da novu verziju brzinom udariti na farmaceutskom tržištu prošlog tjedna pod nazivom Adzenys, žvakanje, voćni s okusom droge dizajniran sa istim aktivnim sastojkom i druge popularne ADHD lijekove, kao što su Adderall. Droga, koja je u osnovi proširena puštanje Ljepljiv Met, je odobren ranije ove godine od strane Food and Drug Administration za pacijente kao mladi kao šestogodišnjak.

Nije iznenađujuće, lijek je već ohrabrio značajan nivo kontroverze u zdravstvene zaštite zajednice zbog strahova za žvakanje brzina koja ima okus dobre volje dovesti do povećanja zlostavljanja i predoziranje.

Ali to ne zaustavlja Neos Therapeutics, Dallas-based farmaceutska tvrtka odgovorna za izradu droge, od pokretanja Zlokobno marketinške kampanje u nadi da će Dobivanje "uoči sezone povratak u školu," prema Almedina Vipin CEO kompanije. "Lansiranje punom brzinom."

Tvrtka se može pohvaliti da svoj 125 prodajni predstavnici nisu imali bilo kakvih problema postavljanje sastanke sa liječnicima diljem zemlje koji su potpuno spremni za početak preporučiti Adzenys.

"Ohrabreni smo početni komentar od liječnika u pre-lansirati fazi i mi smo još više uvjereni da postoji jaka želja kod liječnika i skrbnici za jednom dnevno oralno dezintegrativni alternativni tretman za zdravlje uspio ADHD," rekao je Ivan.

Nažalost, dok savezna vlada ostaje kavalir recept droge epidemiji trenutno brišući nacije, neki najnoviji podaci pokazuju da, tijekom proteklih desetljeća, Rekreacijsko korištenje lijekova kao što su Adderall porasle su u odraslih za 67 posto. Najgore je prosječnog potrošača čini biti potpuno nesvjesni da ovo lijepo zapakirane recept lijekovi su proizvedeni slično da popularna ilegalnih tvari, poput metamfetamina, koje zakona i vladinih agencija govore im da se izbjegne sve svoje živote.

"Javnosti ostaje gotovo u potpunosti zaboravljajući da proizvodi metamfetamin gotovo identične učinke onima u produkciji popularne ADHD lijekovima d-amfetamini (dekstroamfetamin). Vjerojatno ga znate kao Adderall: kombinacija amfetamina i d-amfetamin pomiješana soli, "napisao Dr. Carl Hart, profesor psihologije i psihijatrije na sveučilištu Columbia, u komadu za utjecaj.

Nedavna izvješća pokazuju da jestiva marihuana, posebno proizvode koji nalikuju slatkiša, šalju djecu na hitnu u državama legalizirana biljka u medicinske i rekreacijske svrhe. U stvari, članak objavljen ovaj tjedan u danas označava bilo 4000 poziva na otrov kontrolu 2015 godine za djecu i mlade izloženi lonac. Iako nitko od ovih incidenata stvara bilo koji život opasne situacije, liječnici kažu klinci koji slučajno gutati te proizvode — uglavnom zbog nemarnosti roditelja — doživljavamo "mučninu, povraćanje, dezorijentiranost, anksioznost i slične reakcije i čak psihotične reakcije koje mogu učiniti ih raditi stvari koje ne bi normalno rade."

Ove vrste izvješća uništavate stil kanabisa industrije u nekim državama. Zakonodavci u Coloradu odnedavno zakona za zabranu jestiva marihuana gummies koji podsjeća na voće, životinje, ljudi, i još nešto djeca mogu pronaći privlačan. Ipak, postoje zaštite na federalnoj razini kako bi se spriječilo farmaceutskih tvrtki kao Neos Therapeutics, od proizvodnje slatkiše prelivene verzije lijeka koji je poznato da uzrokuje ozbiljne štete, uključujući i nagle smrti u djece i odraslih.

Ali iako Food and Drug Administration je dokaze koji dokazuju amfetamin-based lijekovi mogu ubiti, bilo je tako nekoliko smrtnih slučajeva savezne agencije i dalje proglasiti ove tvari siguran i učinkovit u liječenju ADHD-a i narkolepsije. Međutim, ovi lijekovi često uzrokuju uobičajene medicinskih stanja, uključujući masne jetre, srčani udar, napadaja, moždanog udara i psihotična epizoda – sve sve više moguće za dijete doživjeti nakon jela previše od njegove ili njezine lijekove jer izgleda i ima okus bombona.